Heb je een huis gekocht? Dan ga je naar de notaris voor de officiële overdracht. En dan kan het handig zijn om meteen ook een paar andere zaken te laten regelen. Misschien heb je het huis gekocht samen met je vriend of vriendin. En is het verstandig om meteen ook een samenlevingsovereenkomst te laten maken. Of een testament. Als je er dan toch zit….

De notaris kan je met deze 4 zaken helpen:

 1. Huis kopen
  Bij het kopen van een huis wordt een voorlopige koopovereenkomst opgesteld en ondertekend door koper en verkoper. De officiële levering gaat altijd via de notaris. Hij is er verantwoordelijk voor dat de akte van levering of overdracht wordt ingeschreven in het Kadaster. Met die handeling wordt een woning juridisch geleverd, de feitelijke levering is de sleuteloverdracht.
 2. Hypotheek
  Wanneer je een huis koopt en je daarvoor een hypotheek nodig hebt zal de hypotheekverstrekker vragen om een onderpand. De notaris legt de afspraken tussen hypotheekverstrekker en woningeigenaar vast in de hypotheekakte. Dan kan het huis betaald worden.
 3. Samenwonen
  Ga je samenwonen met je vriend of vriendin, dan is het verstandig om zaken ook samen goed te regelen. Nu hebben jullie het nog fijn samen. Maar wat als er in de loop van de tijd iets misgaat? Je elkaar toch niet meer zo lief vindt? Of nog erger, wanneer één van de twee er ineens niet meer is? Ook dat kan door de notaris goed geregeld worden.
 4. Testament
  Een testament klinkt als een document voor oude mensen. Maar het zal je maar gebeuren dat één van de twee plotseling en te jong komt te overlijden. En de ander blijft samen met het verdriet ook nog met andere problemen achter. Zo wil je niet voor elkaar zorgen, toch? Dus maak toch alvast een testament. Wil je je nalatenschap later toch anders regelen, dan kan een testament altijd aangepast worden.

 

Tarief en kortingen

De vier onderwerpen kun je gelijktijdig bij de notaris doornemen in de vorm van een akte van levering, hypotheekakte, samenlevingsovereenkomst en een testament. Alle akten op een dag geeft je bovendien een extra korting!

Het woonstarterspakket heeft aantrekkelijke tarieven bij verschillende notarissen voor je geregeld!